0
0 ITEMS IN SHOPPING BAG
0
0 ITEMS IN SHOPPING BAG
0
0 ITEMS IN SHOPPING BAG

Team Mundos

Hallo! Leuk dat je de tijd neemt om ons beter te leren kennen. Team Mundos bestaat momenteel uit vier leden. Wij studeren allemaal aan de opleiding tot leraar basisonderwijs in Eindhoven. Mundos is ontstaan vanuit een studieproject met internationalisering als thema. Dit project zorgde bij ons voor heel veel enthousiasme om een innovatief spel te ontwerpen. Wij stellen ons graag even voor:

Annelie Verberne

Annelie Verberne

Student

Mijn naam is Annelie Verberne en ik ben 23 jaar. Een klas is voor mij de wereld in het klein. En in een voor mij ideale wereld, staan alle mensen ervoor open om van en met elkaar te leren. Ons spel draagt hieraan bij door spelenderwijs de kennis over de wereld om je heen te vergroten, erover na te denken en met elkaar in gesprek te gaan. Ik hoop dat ons spel ervoor zorgt dat we van elkaar blijven leren.

Ik ben Lars van Rossum, 22 jaar. Ik woon in Eindhoven en studeer hier ook aan de Pabo. Mijn ambitie is om leerkracht te worden in de bovenbouw van een basisschool. Zelf heb ik bewust stages gelopen in cultureel diverse groepen en hier heb ik ook een minor over gevolgd. Deze ervaringen wekten mijn interesse en zodoende heb ik samen met de rest van het team, Mundos opgericht. Culturele diversiteit speelt tegenwoordig een grote rol in onze samenleving en met dit project hoop ik mijn bijdrage te leveren aan de veranderende maatschappij. 

Lars van Rossum

Lars van Rossum

Student
Meaghan de Gruyter

Meaghan de Gruyter

Student
Hallo allemaal! Ik ben Meaghan de Gruyter en ik ben 24 jaar oud. Momenteel zit ik in het 4e jaar van de Pabo in Eindhoven, net als de rest van de oprichters van  Mundos. Tevens ben ik ook woonachtig in Eindhoven. Ik loop stage op een basisschool in Breugel en ik geef daar les in groep 5. Ik vind het belangrijk dat we kinderen kunnen leren bewust te zijn van de steeds meer veranderende maatschappij. We leven in een cultureel diverse samenleving waarbij het belangrijk is om verschillen en overeenkomsten te omarmen en van elkaar te leren. Met het oprichten van Mundos hoop ik hieraan bij te dragen. Als toekomstig leerkracht hoop ik het verschil te maken voor leerlingen met verminderde onderwijskansen. 

Mijn naam is Samia Hammu en ik ben 22 jaar. Op de pabo heb ik ontdekt dat ik internationalisering en wereldburgerschap erg interessant vind. In het onderwijs wordt weerspiegeld dat we in een diverse samenleving wonen en daarom vind ik het een belangrijke competentie voor leerkrachten om hiermee om te kunnen gaan. Aan Mundos werken is voor mij een manier geweest om te leren hoe culturele verschillen vaak invloed hebben op de onderwijskansen van kinderen en hoe ik als toekomstige leerkracht hierin het verschil kan maken voor deze leerlingen.

Samia Hammu

Samia Hammu

Student

Meer weten?

‘Kaartspel helpt verschil in culturen bespreekbaar te maken op basisscholen’ door Brainport Eindhoven

27 september 2021

‘Kaartspel maakt verschil in culturen bespreekbaar op scholen’ door Sanne van der List

8 juni 2021